CONTACT

Tagliatelle met courgettes

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 20 à 25min

Ingrediënten

  • 500 g verse tagliatelle
  • 4 middelgrote courgettes + 1 voor de afwerking
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje look zonder kiem
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • Enkele blaadjes munt
  • Enkele jeneverbessen
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

  • Was, droog en snijd de courgettes in brunoise (kleine blokjes van 1/2 cm)
  • Fruit de stukjes op een zacht vuur in 4 eetlepels olijfolie en roer regelmatig om.
  • Voeg na 5 minuten de ui, de gesneden look en wat munt toe. Kruid met peper en zout.
  • Doe na 10 minuten enkele jeneverbessen erbij en roer af en toe om.
  • Wanneer de courgettes gebakken zijn, haal je ze uit en laat je ze afkoelen.
  • Mix de courgettes en voeg een beetje water toe zodat het een groene crème wordt.
  • Giet de verkregen crème in een steelpannetje, voeg 2 eetlepels mascarpone toe en meng.
  • Snijd de courgette die je bewaard had voor de afwerking in lange reepjes met behulp van een dunschiller. Blancheer ze 1 minuut in kokend gezouten water. Giet ze dan af en bewaar ze voor later.
  • Kook de tagliatelle in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af, nappeer de diepe borden met de saus en schik er de pasta. Garneer met muntblaadjes en courgette reepjes.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!