Tagliatelle met stukjes foie gras en bospaddenstoelen
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 20min
Ingrediënten
- 200 g blokjes foie gras (ganzenlever)
- 500 g verse tagliatelle
- 200 g gedroogde bospaddenstoelen (morielje, eekhoorntjesbrood, enz.)
- 200 g room
- 150 g kippenbouillon
- 1 ui
- 25 g bloem
- 50 g boter
Bereiding
- Laat de paddenstoelen 30 min. in lauw water weken.
- Zweet de gesnipperde ui aan in wat boter en doe dan de paddenstoelen erbij. Kruid eventueel bij.
- Voor de saus laat je de kippenbouillon en de room koken, bind de saus lichtjes met een roux (boter+bloem) en breng op smaak. Warm houden voor later.
- Kook de tagliatelle al dente.
- Gril de blokjes foie gras aan elke zijde in een goed verwarmde antikleefpan.
- Giet de saus over de tagliatelle en verdeel ze over de borden. Garneer met de paddenstoelen en de foie gras blokjes.
Bron : Sucré Salé