Timballo Napoletano
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 1u30
Ingrediënten
- 630 g ziti of rigatoni
- 350 g kippenlever
- 400 g verse gepelde en geplette tomaten (of gehakte tomaten in blik)
- 50 g sjalotten
- 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood of 200 g vers eekhoorntjesbrood
- 1 verse zwarte truffel of uit blik (facultatief)
- 3 eetlepels olijfolie
- 40 g boter
- 1 ei
- 200 g paneermeel
- zout, peper
Bereiding
- Laat de paddenstoelen weken in een kom lauw water gedurende 20 minuten. Wring vervolgens zoveel mogelijk water eruit en hak ze grof.
- Bak in een pan op een zacht vuur de fijngehakte sjalot en de paddenstoelen gedurende 6 à 8 minuten in een eetlepel olie en 10 g boter (doe er wat water bij indien nodig).
- Voeg vervolgens 20 g boter toe, de truffel in schilfers en de schoongemaakte en in twee of drie gesneden kippenlevers. Braad 1 of 2 minuten in de pan. Kruid met peper en zout.
- Doe de tomaten erbij en laat 5 minuten verder koken (de saus moet vrij vloeibaar zijn). Proef en kruid eventueel bij.
- Smeer een bakvorm (timbaal met een inhoud van 1,5 liter) in met boter, bestrooi met paneermeel, giet het geklopte ei erin en laat het ei goed over de hele bakvorm vloeien, bestrooi daarna weer met paneermeel. Verwijder het overtollige paneermeel.
- Kook de pasta in een ruime kookpan met kokend gezouten water en giet hem bijna halverwege de kooktijd af (zeer al dente). Giet de saus erover en 2 eetlepels olie.
- Schik de helft van de pasta in de bakvorm, bedek met de ragout van kippenlever en eindig met de resterende pasta. Druk lichtjes aan en bedek met ingeboterde bakpapier.
- Zet in de oven (op 160°C) gedurende 45 à 60 minuten. Laat daarna 5 minuten rusten alvorens uit de bakvorm te nemen. Dien warm op.
Bron : Ma Little Italy Marabout