Zalm-asperge rollade
Aantal personen : 4
Kooktijd : 20-25 min
Ingrediënten
- 4 zalm-asperge rollades Pasta della Mamma
- 16 witte asperges
- 16 groene asperges
- 400 ml room
- Olijfolie
- Boter
- Gevogeltejus
- Fleur de sel
- Seizoensgroenten en -kruiden (voor de garnering)
Bereiding
- Schil 8 witte en 8 groene asperges en kook ze op Engelse wijze.
- Warm de room op en laat de geschilde asperges hierin koken.
- Mix alles in de blender en klop de room op met olijfolie.
- Schik de ontdooide rollades in één of meerdere ovenschalen, overgiet ze met room en steek ze in de oven.
- Bak de rollades ongeveer 25 minuten.
- Snijd de overgebleven witte en groene asperges in de lengte.
- Glaceer ze in wat boter en een beetje gevogeltejus.
- Kruid ze met wat fleur de sel en leg ze tête bêche (in omgekeerde richting t.o.v. elkaar) op het bord.
- Schik de rollade op de asperges (geef haar een mooie ronde vorm door haar enkele seconden in een dresseerring te laten).
- Overgiet met de aspergecrème en garneer met seizoensgroenten en seizoenskruiden.
Bron : Pasta della Mamma