CONTACT

Waarom zijn de Pappardelle het verse seizoensproduct bij uitstek ?

Pappardelle komt, volgens de etymologie, van het werkwoord pappare dat in het Italiaans « verorberen, opslokken » betekent.

Deze lintvormige pasta is lang en plat, en is 1 à 2 cm breed. Pappardelle zijn  tweemaal breder dan de tagliatelle.

Onze papperdelle worden ze gemaakt op basis van harde tarwegriesmeel, water en eieren. Ze worden vaak opgediend als bijgerecht voor stoofpotjes, vooral in het wildseizoen. Deze zachte pasta leent zich ook om te eten met de lekkerste sauzen.

De pappardelle komt vermoedelijk uit Toscane waar ze in heel wat recepten terug te vinden is. Tal van recepten met pappardelle als bijgerecht voor wildgerechten komen uit deze regio. Bij Pasta della Mamma wordt deze lange pasta in nestjes geproduceerd.

Deze pasta past perfect bij rijkelijke of romige sauzen, bij een stukje vlees of een ragù. Men zal een duidelijk verschil ervaren dankzij de kwaliteit van de gekozen pastasoort : Kiezen voor een pasta met ei, is absoluut kiezen voor smaak en kwaliteit. Pasta met ei is bovendien voedzamer.

Deze pasta natuur is een grote klassieker in ons gamma.

Voor deze winter stellen wij u onze beste recepten voor met verse pappardelle :

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!