CONTACT

Welke pasta met welke saus?

Pastaliefhebbers, weten jullie welke pasta je moet kiezen en met welke saus je die moet combineren?

U weet het soms helemaal niet meer wanneer u voor een winkelrek staat met allerlei soorten pasta: vormen, ingrediënten, kooktijd, … We moeten het toegeven, men zou hierin kunnen verdwalen.

Ingrediënten

Kies pasta die gemaakt is met griesmeel en niet met meel. Als er ook eieren in zitten, is het nog beter, want het authentieke recept voor traditionele pasta kan samengevat worden in 3 ingrediënten: griesmeel, eieren en water.

Uiteraard zal het productieproces invloed hebben op de stevigheid van de pasta. Een geëxtrudeerde pasta zal steviger zijn dan een gelamineerde pasta.

Vormen

Bij Pasta della Mamma zijn er verschillende pastavormen te verkrijgen:

Linguine

Pappardelle

Spaghetti

Tagliatelle

Tagliatelle met inktvisinkt

Trivelli

Macaroni

Rigatoni

Tagliolini

Penne

Rotelle

Pastasauzen

Vaak wordt er aangeraden om pappardelle te gebruiken met sauzen op basis van stoofpotjes van vlees of wild, trivelli voor pastasalades en rotelle voor hun originele vorm. Maar wist u dat onze linguine perfect zijn voor een Aziatische wok? Tagliatelle zijn een grote klassieker tussen de pasta’s omdat ze goed samengaan met alles en gemakkelijk gegeten kunnen worden als bijgerecht met slechts een scheutje olijfolie.

Raadpleeg onze artikels:

Uw activiteit

Een ander element, als u pasta in pasta cups verkoopt, gebruikt u beter korte pasta. Dat is voor uw klanten gemakkelijker om te eten.

Wij raden buisvormige pasta aan zodat de saus er beter aan hecht, zoals casarecce, rigatoni, penne, …

Ook is het interessant om voorgekookte pasta te gebruiken zodat er geen grote hoeveelheid pasta gekookt moet worden.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!