Recept – Arancini met mozzarella en gekruide tomatencoulis
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 100 gr verse macaroni Pasta della Mamma
- 100 gr Napolitaanse saus (tomatensaus) Pasta della Mamma
- 1 zoet pepertje
- 1 witte ui
- 1 selderstengel
- 1 wortel
- 1 takje marjolein
- 1 takje tijm
- 1 teentje look
- 1 scheutje olijfolie
- 1.5 glas witte wijn
- 1 sjalot
- 20 cl kippenbouillon
- 1 klontje boter
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- Paneermeel
- Frituurolie
- Mozzarella
Bereiding
- Snipper de ui, de look en de zoete peper. Snijd de selderij en de wortel in blokjes.
- Fruit het geheel in een goede scheut olijfolie en doe er een halve glas witte wijn bij alsook de Napolitaanse saus. Laat met deksel 15 à 20 minuten koken.
- Mix daarna deze bereiding en haal ze door een puntzeef. Klop ze op met olijfolie en bewaar voor later.
- Fruit daarna de versnipperde sjalot in wat olijfolie.
- Snijd de macaroni in kleine stukjes van ongeveer 1/2cm en fruit ze enkele minuten met de sjalot.
- Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken.
- Blus daarna met een beetje warme kippenbouillon en laat volledig inkoken. Herhaal dit tot de pasta gaar is (zoals bij een risotto).
- Wanneer de macaroni gaar zijn, het geheel kruiden en de geraspte parmezaan toevoegen alsook de koude boter. Bewaar daarna koel.
- Maak vervolgens een balletje met de macaroni en doe er een blokje mozzarella bij dat met peper en zout werd gekruid.
- Wentel dit balletje in het geklopte ei, daarna in het paneermeel en herhaal dit een tweede keer.
- Bak de balletjes op 180°C gedurende 5 à 6 minuten.
- Serveer met de tomatencoulis en enkele blaadjes vers basilicum.
Bron : Pasta della Mamma