CONTACT

Recept – Arancini met mozzarella en gekruide tomatencoulis

Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 100 gr verse macaroni Pasta della Mamma
  • 100 gr Napolitaanse saus (tomatensaus) Pasta della Mamma
  • 1 zoet pepertje
  • 1 witte ui
  • 1 selderstengel
  • 1 wortel
  • 1 takje marjolein
  • 1 takje tijm         
  • 1 teentje look
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1.5 glas witte wijn
  • 1 sjalot
  • 20 cl kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Frituurolie
  • Mozzarella

Bereiding

  • Snipper de ui, de look en de zoete peper. Snijd de selderij en de wortel in blokjes.
  • Fruit het geheel in een goede scheut olijfolie en doe er een halve glas witte wijn bij alsook de Napolitaanse saus. Laat met deksel 15 à 20 minuten koken.
  • Mix daarna deze bereiding en haal ze door een puntzeef. Klop ze op met olijfolie en bewaar voor later.
  • Fruit daarna de versnipperde sjalot in wat olijfolie.
  • Snijd de macaroni in kleine stukjes van ongeveer 1/2cm en fruit ze enkele minuten met de sjalot.
  • Blus met de witte wijn en laat volledig inkoken.
  • Blus daarna met een beetje warme kippenbouillon en laat volledig inkoken. Herhaal dit tot de pasta gaar is (zoals bij een risotto).
  • Wanneer de macaroni gaar zijn, het geheel kruiden en de geraspte parmezaan toevoegen alsook de koude boter. Bewaar daarna koel.
  • Maak vervolgens een balletje met de macaroni en doe er een blokje mozzarella bij dat met peper en zout werd gekruid.
  • Wentel dit balletje in het geklopte ei, daarna in het paneermeel en herhaal dit een tweede keer.
  • Bak de balletjes op 180°C gedurende 5 à 6 minuten.
  • Serveer met de tomatencoulis en enkele blaadjes vers basilicum.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!