Pasta op uw kaart zetten
Ontdek onze adviezen om pasta’s vaker en op aantrekkelijke wijze op uw kaart of in uw suggesties te zetten.
Scoor met pasta! Uw klanten zijn er dol op, vooral als u ze ermee kan « verbazen » !
Zet altijd pasta in uw suggesties.
Les pâtes font plaisir à tout monde. Un plat de pâtes va séduire la majorité de vos clients. Mettez donc toujours un plat de pâtes dans vos suggestions. Mais veillez à ce que le plat proposé soit vraiment créatif en terme de recette, goûteux et beau dans l’assiette. Nous sommes sûrs qu’un plat de pâte comme celui-là dans vos suggestions fera partie de vos meilleures ventes.
Maak op uw kaart een ruimte aan die voorbehouden wordt voor de pasta’s.
Heeft u een rubriek voor vlees ? Heeft u een rubriek voor vis ? En waarom niet eentje voor pasta ?
Als u verse pasta serveert, vermeld dit dan op uw kaart. Het zal ongetwijfeld de keuze van uw klanten beïnvloeden wanneer ze weten dat u verse pasta aanbiedt. Dat toont namelijk dat u er bijzondere aandacht aan schenkt om hen kwaliteitsproducten te bieden, minder industriële producten, maar eerder ambachtelijke producten. Zij vragen er niet om dat u ze zelf maakt. Wees dus niet ongerust dat ze het u kwalijk nemen dat u ze niet zelf maakt. Het belangrijkste is dat u hen kwaliteit en verse producten in hun bord brengt.
Als u een rubriek « Salades » op uw kaart heeft, neem er dan een pastasalade in op.
Ze moet gemaakt worden met ingrediënten die uw klanten zin zullen geven om dit gerecht te kiezen (seizoensproducten, kwaliteitsproducten, …) omdat u er een originele salade van heeft gemaakt. U heeft originele pastavormen gekozen waardoor u een verfijnde salade krijgt maar waarbij toch plaats gelaten wordt voor de andere ingrediënten. De pasta zal niet het basiselement vormen maar een onderdeel van uw salade.
Geef duidelijk aan dat u pasta’s als bijgerecht aanbiedt.
En maak iets origineels van dit bijgerecht en niet iets alledaags. U kan ingrediënten toevoegen of hem in een mooi bord aanbieden. Bovendien zullen velen voor pasta als bijgerecht kiezen om zich niet schuldig te voelen nog maar eens frieten of gratin dauphinois te kiezen.