R & D
Kwaliteit, smaak en authenticiteit
Dankzij haar kwaliteit en culinaire creativiteit stelt de onderneming Pasta della Mamma zich meer dan ooit op als DE specialist van de pasta voor professionele restaurants.
Door veeleisendheid en expertise te combineren, is Pasta della mamma uitgegroeid tot een referentie op het vlak van kwalitatieve verse pasta.
Vandaag biedt Pasta della Mamma een brede waaier aan van pasta natuur, gevulde pasta, bereide pasta, sauzen, pesto’s en crèmades.
Onze pasta wordt vers, voorgekookt en diepgevroren aangeboden om aan de behoeften van elke professional te beantwoorden.
Duurzaamheid staat bij ons centraal
Reeds vele jaren zetten wij ons bij Pasta della Mamma, op onze schaal, in voor een meer duurzame en meer verantwoorde voeding. Wij laten niets aan het toeval over om onze doelen te bereiken en engageren ons op alle gebieden.
De eisen die wij aan onze producten stellen, de aandacht die wij aan onze natuurlijke habitat schenken, onze solidaire engagementen en ons respect voor toekomstige generaties geven ons elke dag dat duwtje in de rug om de doelen, die wij op het vlak van duurzame ontwikkeling stellen, te overtreffen. Smaakvolle producten met respect voor de natuur, dat is onze plechtige belofte aan onze professionele klanten. Maar wij willen verder gaan dan dat en onze verantwoordelijkheid op maatschappelijk en solidair vlak opnemen. Wij willen ons engageren en door onze handelingen deelnemen aan een evenwichtigere wereld vol duurzaamheid.
Gezondheid en voeding
Onze voornaamste grondstof is griesmeel van harde tarwe. Het graan waaruit het wordt gemaakt, is voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Angezien wij streven naar een beredeneerde landbouw, gebaseerd op duurzaamheid, letten wij op bij het selecteren van onze grondstoffen.
Vanuit hetzelfde standpunt garandeert Pasta della Mamma producten zonder kleurstoffen en additieven. Vandaag werken wij uitsluitend met eieren van scharrelkippen uit België.
Deze uitdrukkelijk positieve keuze heeft een impact op de welvaart van de kweker, de landbouwer, maar ook op het milieu en de gezondheid van de consumenten.
Productie
Een hightech productiesite
De productiesite, die bijzonder veel flexibiliteit biedt, stelt Pastificio in staat om in te spelen op heel specifieke eisen.
Dat de site erg modern is, blijkt uit verschillende aspecten:
- Kwaliteit, veiligheid, hygiëne : aangepast aan de meest strikte Europese eisen, traceerbaarheid, HACCP-methodologie en ISO 22000- en FSSC 22000-certificaties.
- Enige Belgische onderneming die een zo volledig gamma van authentieke en traditionele pasta’s en afgeleide producten aanbiedt.
- Ideale geografische ligging, in de belangrijkste logistieke regio van Europa (volgens een onderzoek dat in december 2009 werd gepubliceerd door consultant Cushman & Wakefield).
- Voortdurende investeringen : nieuwe opslaghal in 2008, vierde productielijn, inrichting van nieuwe kantoren in 2010, nieuwe keuken in 2013 en nieuwe koelinstallatie in 2014.
- Aanboren van nieuwe markten: waar de klanten aanvankelijk vooral restauranthouders waren, kan de onderneming vandaag ook groothandelaars, bedrijven uit de voedingsnijverheid, de grootdistributie, grootkeukens, catering en horeca tot haar klanten rekenen.
- Internationale dimensie: de klanten komen niet alleen uit België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Ierland, Luxemburg, enz.
Kwaliteitsstrategie
Kwaliteit: meer dan een woord… feiten
Als specialist van verse pasta heeft Pastificio della Mamma heel wat knowhow ontwikkeld op het vlak van de specifieke vereisten van de voedingsketen.
Voor de onderneming staat kwaliteit voorop. Kwaliteit staat dan ook centraal in alle productieprocessen.
Dit is meer dan zomaar een mooie leuze, maar een gegeven dat daadwerkelijk deel uitmaakt van en stevig verankerd zit in het werk van iedere dag.
Concreet ?
- Nauwe samenwerking met onderzoekscentra en laboratoria zorgt ervoor dat de organoleptische en microbiologische kwaliteit van de producten kan worden gewaarborgd, zodat ze voldoen aan de eisen van de markt, zonder dat daarbij aan de voedingswaarden of smaakeigenschappen wordt geraakt (Celabor, Institut Malvoz, Quality Partner, Wagralim).
- Keuze van de grondstoffen: de belangrijkste grondstof is het griesmeel van tarwe. De tarwe is afkomstig uit Frankrijk en Canada. Deze wordt daar geteeld volgens de principes van de duurzame landbouw, wat onder meer inhoudt dat beperkt gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Pastificio della Mamma trekt die lijn door en waarborgt dat zijn producten vrij zijn van kleurstoffen.
- De strengste certificaten behalen: om de geloofwaardigheid van zijn kwaliteitsstrategie te onderstrepen, heeft Pastificio della Mamma een Kwaliteitsmanagementsysteem ingevoerd conform de normen ISO 22000 en FSSC 22000 en de Autocontrolegids SAC G019.