CONTACT

De perfecte tijd voor ovengebakken pasta

Het is het seizoen van ovengebakken pasta, of liever pasta al forno ! Pasta al forno is het onmisbare familiegerecht in Zuid-Italië.

Hoe maken we pasta al forno klaar? We leggen u alles uit!

Hoe bereiden we pasta in de oven?

Hierbij een recept voor ovengebakken pasta:

  1. Kook de pasta al dente, dwz nog een beetje stevig en 2 à 3 minuten minder dan de tijd die op de verpakking staat. Giet af en leg in een ovenschaal.
  2. Maak de tomatensaus klaar: snipper een ui en wat knoflook en fruit aan in een beetje olijfolie. Doe de geplette tomaten erbij. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Giet de saus over de pasta.
  3. Voeg geraspte mozzarella toe op de pasta en bestrooi met Parmezaanse kaas. U kan ook ricotta, spinazie, courgettes of ham toevoegen.
  4. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak 20 tot 25 minuten in de oven op 180°C tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.
  5. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en geniet! Buon appetito !

De klassieke ingrediënten voor ovengebakken pasta zijn:

Dit kan ook toegevoegd worden:

• Ricotta • Spinazie • Courgettes • Ham • Champignons

Nog enkele ideeën om uw ovengebakken pasta te personaliseren:

In de oven gebakken pasta is een gemakkelijk recept dat iedereen lekker vindt!

Nouveau call-to-action

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!