CONTACT

De R&D procedure bij Pasta della Mamma in 3 stappen

Hoe verloopt een R&D procedure bij Pasta della Mamma ?

Marie Vassen, onze Verantwoordelijke Kwaliteit en Research&Development, beantwoordt al onze vragen. De R&D projecten staan onder andere onder haar leiding.

Over het algemeen start de R&D procedure wanneer een klant een op maat gemaakt product aanvraagt . Dat betekent dat we een nieuw product gaan maken voor een bepaalde klant.

De eerste fase « Vraag & Eisen »

De vraag van de klant wordt gewoonlijk vooraf al geanalyseerd door onze commerciële dienst, die al zal zeggen wat de aandachtspunten zijn, wat de eigenschappen van de klant zijn en wat hij precies verwacht.

Wanneer de commerciële dienst de vraag ontvangt, geeft hij groen licht voor het aanmaken van wat wij een « Vraag & Eisen » noemen om zo nauwkeurig mogelijk aan de vraag van de klant te voldoen. De volledige vraag wordt dan in ons systeem ingegeven, over welk product het gaat, het soort verpakking, de gewenste volumes, de vastgelegde prijs, …

De R&D dienst overlegt dan met de afdelingen Productie en Inkoop om na te gaan of de vraag van de klant haalbaar is op onze productielijnen.

De testfase

De testfase bestaat uit een eerste kleine productie van het gevraagde product zodat de productie instellingen, de afmetingen, de omvang van het product worden gecontroleerd. De R&D dienst laat een deel van de geproduceerde producten aan de klant leveren en houdt het andere deel bij om analyses uit te voeren. Alle parameters van het product worden geanalyseerd alvorens goedkeuring van de klant. Een sensorische analyse (smaak, geur, voelen, visueel aspect) vindt plaats met een interne panel van Pasta della Mamma.

Wanneer het product goedgekeurd is, gaan we over tot de administratieve fase.

De administratieve fase

Wij maken een dossier aan waarin alle documenten met betrekking tot de productie van de op maat gemaakte pasta van de klant opgenomen worden. In dit dossier kunnen, alvorens het product op de markt te brengen, alle productspecificaties van de gebruikte grondstoffen geraadpleegd worden. En voor elke grondstof is er een lastenboek van de leverancier samen met zijn certificaten.

Dan wordt de productspecificatie van het eindproduct opgesteld en kan het product verkocht worden.

Wat moet men doen om een R&D te laten uitwerken bij Pasta della Mamma ?

Dat is heel eenvoudig. Men hoeft gewoon contact op te nemen met onze commerciële dienst via onze website of telefonisch en wij begeleiden de klant vervolgens in de studie van zijn project.

Contact Nemen

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!