CONTACT

Hoe kiest men de juiste pasta?

Bent u een horeca professional en wilt u het beste voor uw klanten?

Weet u hoe u uw pasta best kiest?

De kwaliteit van de pasta vormt de basis voor een goed gerecht. Men kan niet beweren lekkere pasta te eten als men geen goede pasta koopt. Bovendien denkt men vaak onterecht dat verse pasta sowieso beter is dan droge pasta. Maar dat klopt niet helemaal.

Eigenlijk hangt het productiegeheim voor de beste pasta’s voornamelijk af van de kwaliteit van het gebruikte griesmeel, het gebruik van eieren en de wijze van extruderen.

In dit artikel leggen wij u alles uit!

Gelamineerde of geëxtrudeerde pasta ?

Gelamineerd of geëxtrudeerd is helemaal niet hetzelfde. Bij gelamineerde pasta zal een wals de cellen van de pasta verbrijzelen waardoor de kwaliteit en structuur van de pasta afnemen. Saus zal zich dan minder goed aan de pasta vasthechten.

Pasta die geëxtrudeerd wordt, wordt in dit productieproces samengeperst en door een mal geduwd die de gewenste vorm zal geven aan de pasta.

De pasta verkrijgt zo een stevige structuur omdat dankzij deze techniek de cellen van het harde tarwegriesmeel onaangetast blijven. Door dit fabricatieproces toe te passen, zal de pasta veel steviger blijven bij het koken en een goede structuur in de mond behouden. De saus zal zich beter vasthechten aan de pasta.

Meel of griesmeel?

Pasta die gemaakt wordt met griesmeel van harde tarwe is kwalitatief beter dan pasta op basis van een menging van griesmeel en meel of op basis van meel.

De pasta zal van betere kwaliteit zijn, beter smaken en stevig blijven.

Met of zonder ei?

Ei versterkt de structuur van de pasta en zorgt voor een aangename smaak. Pasta zonder ei is trouwens gemakkelijk te herkennen daar hij niet stevig blijft bij het koken.

Conclusie

De juiste pasta goed kiezen, betekent in de eerste plaats kiezen voor een recept op basis van kwaliteitsvol griesmeel en eieren, maar het betekent ook kiezen voor geëxtrudeerde pasta zodat de pasta een stevige textuur behoudt bij het koken.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!