CONTACT

Cannelloni ricotta-spinazie, wortelcrème, witte asperges, pickles van tomaten, tuiles van Espelette peper

Met dit recept wijk ik helemaal af van de klassieke ovengebakken cannelloni door ze volledig in een modern jasje te steken, maar daarbij toch nog zeer envoudige en seizoensgebonden producten te behouden. We hebben hier een krokant gerecht door de gebakken cannelloni en de tuiles, met een milde smaak dankzij de wortelcrème en de asperges, en met een beetje pit, te danken aan de pickles van tomaten.

Caroline Cornez

4 personen

Wortelcrème

Kook de wortelen à l’anglaise in gezouten water.

Giet ze af wanneer ze gaar zijn en bewaar hierbij een beetje kookwater.

Mix het geheel met de room en de boter. Voeg wat kookvocht toe om het mengsel wat minder dik te maken. Het moet lichtjes  vloeibaar zijn. Kruid bij en houd het geheel warm.

Witte asperges

Kook de asperges à l’anglaise. Ze moeten nog lichtjes krokant zijn.

Laat de boter smelten. Leg de asperges in de warme boter en kruid ze.

Pickles van tomaten

Laat het mengsel van water, suiker en azijn koken. Giet dit over de in vier gesneden tomaten en bedek dit onmiddellijk. Bewaar dit voor later.

Tuile van Espelette peper

Meng alle ingrediënten en smeer een dun laagje uit op een bakplaat.

Laat dit 7-8 minuten in de oven bakken op 160°C.

Nadien laten afkoelen op een rooster.

Cannelloni ricotta-spinazie

Kook de cannelloni 10 minuten in een stoomoven (85°C).

Snijd ze daarna onmiddellijk in ongelijke stukken en leg ze in schuimend boter om ze kort aan te bakken. Houd dit warm op een rooster.

Dresseren en afwerken

Schik alles in een diep bord. Speel met de ongelijke hoogtes en werk af met krokante stukjes tuiles zodat het gerecht wat hoger oogt.

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!