CONTACT

Recept – Tagliatelle carbonara in een vegetarisch jasje

Aantal personen : 2
Kooktijd : 15 min
Bereidingstijd : 25 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse Tagliatelle Pasta della Mamma
  • ½ Chioggia biet
  • 6 pickles van red meat radijsjes
  • 1 sjalot
  • 2 groene asperges
  • 2 eieren
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • Groene shiso en Borago bloem
  • Peper en zout
  • Gerookte olie

Bereiding

  • Schil de Chioggia biet en snijd ze in fijne reepjes. Snipper de sjalot.
  • Fruit de sjalot en de reepjes biet in een goede scheut gerookte olie.
  • Klop de eieren op met de fijngeraspte parmezaanse kaas (bewaar een tiental parmezaanschilfers voor de versiering).
  • Kruid met peper en zout, klop nogmaals op en bewaar koel maar niet in de koelkast.
  • Snijd de schijfjes radijs met behulp van een dresseerring.
  • Maak een snee in de schijfjes zoals de straal van een cirkel en rol ze zo op dat een kegel gevormd wordt.
  • Maak de asperges schoon. Kook de aspergekoppen à l’anglaise en snijd de rauwe stengels in fijne schilfers.
  • Kook de tagliatelle al dente, giet ze af en meng ze onmiddellijk met het eimengsel.
  • Doe de bieten en de sjalot erbij en houd het geheel warm.
  • Schik de pasta in een bord en garneer met de gekookte aspergekoppen, de schijfjes asperge en parmezaanschilfers.
  • Leg daarna de kegelvormige radijsjes, de kruiden en de Borago bloemetjes op de pasta en dien onmiddellijk op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!