CONTACT

Alpen macaroni

Aantal personen : 4
Kooktijd : 35 min
Bereidingstijd : 40 min

Ingrediënten

  • 350 g bergkaas of gruyère
  • 550 g macaroni
  • 2 grote uien
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 350 g room
  • 200 ml melk
  • Zwarte peper
  • 1 ovenschaal

Bereiding

  • Rasp de kaas. Kook de macaroni in kokend gezouten water tot ze al dente zijn. Giet ze dan af.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Snijd de uien in twee en dan in ringen. Laat ze op een matig vuur zweten in wat gesmolten boter.
  • Doe de room en de melk erbij. Laat koken in een kookpan. Voeg 150 g kaas toe. Roer regelmatig op een zacht vuur tot de kaas is gesmolten. Neem dan de pan van het vuur.
  • Meng de warme pasta met 100 g kaas. Kruid met peper en zout. Schik het geheel in een met boter gesmeerde ovenschaal en nappeer met de kaassaus.
  • Bestrooi met de rest van de kaas. Verdeel de uienringen over de schotel en zet hem terug in de oven gedurende 6 à 8 minuten (in het midden, heteluchtoven op 200°C) om de kaas te laten smelten.
  • Haal de ovenschotel uit de oven vooraleer een korstje gevormd wordt.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!