Alpen macaroni
Aantal personen : 4
Kooktijd : 35 min
Bereidingstijd : 40 min
Ingrediënten
- 350 g bergkaas of gruyère
- 550 g macaroni
- 2 grote uien
- 3 eetlepels gesmolten boter
- 350 g room
- 200 ml melk
- Zwarte peper
- 1 ovenschaal
Bereiding
- Rasp de kaas. Kook de macaroni in kokend gezouten water tot ze al dente zijn. Giet ze dan af.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C. Snijd de uien in twee en dan in ringen. Laat ze op een matig vuur zweten in wat gesmolten boter.
- Doe de room en de melk erbij. Laat koken in een kookpan. Voeg 150 g kaas toe. Roer regelmatig op een zacht vuur tot de kaas is gesmolten. Neem dan de pan van het vuur.
- Meng de warme pasta met 100 g kaas. Kruid met peper en zout. Schik het geheel in een met boter gesmeerde ovenschaal en nappeer met de kaassaus.
- Bestrooi met de rest van de kaas. Verdeel de uienringen over de schotel en zet hem terug in de oven gedurende 6 à 8 minuten (in het midden, heteluchtoven op 200°C) om de kaas te laten smelten.
- Haal de ovenschotel uit de oven vooraleer een korstje gevormd wordt.
Bron : Pâtes exquises