CONTACT

Linzensoep met farfalle

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :15min
Kooktijd : 55min

Ingrediënten

  • 350 g farfalle
  • 700 g linzen
  • 1 ham in blok (250 g)
  • 2 preien
  • 1 bussel platte peterselie
  • 3 teentjes look
  • 5 blaadjes laurier
  • olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Maak de prei schoon en snijd haar in dunne plakjes. Schil de look. Zet de linzen in een grote kookpan.
  • Doe de laurierblaadjes en de teentjes look erbij. Bedek met water en laat op een zacht vuur koken gedurende 30 minuten.
  • Stoom de stukjes prei 20 minuten. Snijd de ham in blokjes.
  • Haal de blaadjes laurier eruit en mix de linzen rechtstreeks in de pan, weg van het vuur.
  • Kruid met peper en zout. Voeg de ham en de prei toe en zet weer op een zacht vuur (doe er wat water bij als je vindt dat de soep te dik is)
  • Gooi de pasta in de soep en laat hem koken volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
  • Was de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Verdeel de soep over de kommetjes, bestrooi met peterselie en doe een scheutje olijfolie erbij. Dien onmiddellijk op.

Bron : Gael

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!