Mezzelune gevuld met knolraapbladeren, noten en bottarga
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 30min
Ingrediënten
- 500 g verse mezzelune
- 500 g cime di rape (knolraapbladeren)
- 100 g verse ricotta
- 1 fijngehakte sjalot
- 40 g bottarga
- 40 g noten
- 10 cl groentebouillon
- 1 eetlepel fruitige extra vierge olijfolie
- Peper en zout van de molen
- Enkele noten en bottarga voor de afwerking
Bereiding
- Maak de knolraapbladeren schoon door de steeltjes te verwijderen, bewaar enkel de bladeren en de kleine bloemknopjes.
- Dompel de knolraapbladeren 15 minuten in kokend gezouten water, hak daarna 2/3 ervan grof om die vervolgens te mengen met de ricotta, de fijngehakte sjalot en noten, en de geraspte bottarga. Kruid met peper en zout.
- Mix de resterende knolraapbladeren en voeg de bouillon toe tot er een vloeibare en homogene saus wordt verkregen.
- Het deeg uitrollen op stand 4. Snijd daarna 20 ronde schijven met een diameter van 8 cm met behulp van een vormpje en leg ze op een bebloemde werkblad.
- Leg een lepeltje vulling in het midden van elke schijf deeg en dep de randen met een beetje water. Plooi vervolgens de schijven in de vorm van een halve maan.
- Laat de gevulde pasta 10 minuten op een propere doek rusten en kook ze nadien 4 à 5 minuen in kokend gezouten water.
- Schik de halve manen op de borden, garneer met de noten en de bottarga. Dien de saus op in een juskom.
Bron : Zecca