CONTACT

Mezzelune gevuld met knolraapbladeren, noten en bottarga

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u30
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 500 g verse mezzelune
  • 500 g cime di rape (knolraapbladeren)
  • 100 g verse ricotta
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 40 g bottarga
  • 40 g noten
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 eetlepel fruitige extra vierge olijfolie
  • Peper en zout van de molen
  • Enkele noten en bottarga voor de afwerking

Bereiding

  • Maak de knolraapbladeren schoon door de steeltjes te verwijderen, bewaar enkel de bladeren en de kleine bloemknopjes.
  • Dompel de knolraapbladeren 15 minuten in kokend gezouten water, hak daarna 2/3 ervan grof om die vervolgens te mengen met de ricotta, de fijngehakte sjalot en noten, en de geraspte bottarga. Kruid met peper en zout.
  • Mix de resterende knolraapbladeren en voeg de bouillon toe tot er een vloeibare en homogene saus wordt verkregen.
  • Het deeg uitrollen op stand 4. Snijd daarna 20 ronde schijven met een diameter van 8 cm met behulp van een vormpje en leg ze op een bebloemde werkblad.
  • Leg een lepeltje vulling in het midden van elke schijf deeg en dep de randen met een beetje water. Plooi vervolgens de schijven in de vorm van een halve maan.
  • Laat de gevulde pasta 10 minuten op een propere doek rusten en kook ze nadien 4 à 5 minuen in kokend gezouten water.
  • Schik de halve manen op de borden, garneer met de noten en de bottarga. Dien de saus op in een juskom.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!