CONTACT

Pasta al forno (Pasta in de oven)

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :30min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 785 g verse rigatoni
  • 600 g tomatensaus
  • 250 g mozzarella
  • 150 g gerookte provola
  • 150 g parmezaan
  • 250 g ricotta
  • 2 boeketjes basilicum
  • 30 g boter
  • 4 à 6 eetlepels paneermeel
  • Zout, peper

Bereiding

  • Snijd de mozzarella en de gerookte provola in kleine stukjes. Rasp de parmezaan.
  • Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook om er de rigatoni in te koken waarbij je de kooktijd met 2 minuten verminderd ten opzichte van wat er op de verpakking staat.
  • Meng de pasta met de tomatensaus, de helft van de parmezaan en de blaadjes basilicum.
  • Smeer een ovenschaal met boter in. Bestrooi die met paneermeel, leg er de helft van de pasta in, bedek met de helft van de kazen en leg weer een laag pasta en een met de kazen terwijl je tussen beiden de rest van de basilicum (blaadjes ) legt.
  • Bedek met paneermeel en laat 20 minuten in de oven gratineren (180°C) met klontjes boter erop om een goudbruin korstje te verkrijgen.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!