CONTACT

Pasta met snijbiet

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :40min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 700 g verse penne
  • 1 mooi bosje snijbiet (800 g à 1kg)
  • 1 kg verse tuinbonen (300 à 400 g gedopt)
  • 1 bussel bosuitjes (of een grote ui)
  • 200 g gepelde amandelen
  • 200 g pecorino romano (of gezouten ricotta of parmezaan)
  • 10 cl olijfolie
  • Chilipoeder
  • Zout, peper

Bereiding

  • Om de tuinbonen te pellen, doe je ze eerst 30 seconden in kokend water en dan onder stromend water. Nu kan je ze pellen.
  • Was de snijbiet, snijd de bladeren van de nerf en stoom ze apart: ze moeten slechts mals zijn.
  • Bak de fijngesneden uien goudbruin op een zacht vuur in een grote pan met 3 eetlepels olijfolie. Doe de gepelde tuinbonen erbij en een glas water (of bouillon)
  • Kruid met peper en zout. Dek af en laat ze koken tot ze mals zijn (tussen 5 en 15 minuten volgens de soort tuinboon).
  • Doe de in kleine stukjes gesneden sijbiet erbij en laat het mengsel “drogen” op een zacht vuur. Kruid met wat zout en voeg de chilipoeder toe.
  • Rooster de amandelen zonder vetstof in een pan en hak ze fijn.
  • Kook de pasta al dente in een grote kookpan met kokend gezouten water. Giet hem af en laat hem 1 minuut koken in de pan met de groenten samen met de resterende olijfolie en enkele eetlepels van zijn kookwater.
  • Haal van het vuur af en voeg de helft van de amandelen toe samen met de helft van de geraspte kaas.Meng goed. Dien warm op. Bestrooi met de rest van de amandelen en van de kaas.

Bron : Ma Little Italy Marabout

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!