Pasta met zeevruchten
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :40min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 150 g tongfilet
- 1 vrij lange inktvis (pijlinktvis, ongeveer 250g)
- 175 g gepelde gambas
- 4 teentjes look
- 40 verse gember
- 2 eetlepels sambal manis
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels arachideolie
- Zout
- 2 stengels selderij
- 1 rode chilipeper
- 3 kleine uien
- 350 g dunne Chinese pasta met ei
- 75 g krab
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 koffielepel bruine suiker
- 100 ml visfumet (in bokaal)
- Brochetten
Bereiding
- Snijd de tongfilet in acht stukken. Was de inktvis. Snijd hem in de lengte, leg hem goed plat. Snijd met een scherp mes stukjes van 3 x 4 cm.
- Maak een incisie langs de rug van de gambas, haal er het zwarte deel uit, spoel ze snel met water en giet ze af.
- Schil de look en de gember. Snijd de helft fijn. Meng met de sambal, de citroensap en een eetlepel arachideolie. Kruid met zout. Marineer de vis, de calamares en de gambas. Bewaar voor later.
- Was de selderij en snijd hem in stukjes van 3 cm lang. Kook ze in een beetje water en giet ze af. Snijd de rest van de look en de gember in kleine stukjes.
- Was, ontpit en snijd de peper fijn. Was de uitjes en snijd ze in ringetjes.
- Haal de vis, de inktvis en de gambas uit de marinade. Maak kleine brochetten door stukjes vis af te wisselen met stukjes selderij.
- Breng ondertussen gezouten water aan de kook. Kook er de pasta al dente. Giet af. Doe de oven aan op grill stand.
- Verhit de rest van de olie in een wok of een diepe pan. Laat er de look, de gember en de peper 2 minuten al roerend in zweten.
- Doe de krab erbij, de kleine uitjes, de sojasaus, de suiker, de visfumet en de marinade. Laat het geheel 2 minuten koken.
- Doe daarna de pasta erbij. Blijf constant omroeren en laat verder opwarmen.
- Grill de brochetten 3 à 4 minuten in de oven en draai ze af en toe om of grill ze op een hoog vuur in een pan met olie.
Bron : Pâtes exquises