CONTACT

Ravioli met gerijpte pecorino en een balsamico- en perensaus

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :50min
Kooktijd : 20min

Ingrediënten

  • 50 g geraspte pecorino di fossa
  • 150 g ricotta
  • Nootmuskaat
  • 32 ravioli (vierkante pastavorm van 8 op 12 cm)
  • 1 ei
  • Zout en peper vna de molen
  • 3 abate peren (of doyenné of conférence peren)
  • 1 klontje boter
  • 2 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 cl water
  • 1 eetlepel acacia honing
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

  • Meng de ricotta met de geraspte pecorino di fossa, 1 snufje zout, 1 snufje nootmuskaat en peper van de molen.
  • Hak de sjalot fijn en fruit haar in een pan met een eetlepel olijfolie. Voeg 2 peren toe die geschild, schoongemaakt en in brunoise gesneden zijn (kleine blokjes van 1/2 cm). Voeg ook de tijm en rozemarijn toe.
  • Laat 4 à 5 minuten bakken op een matig vuur, voeg het water toe en laat nog 10 minuten garen. Doe de honing erbij en mix het geheel. Passeer het daarna door een puntzeef. Kruid lichtjes met peper en zout.
  • Schil, was en snijd de laatste peer in brunoise. Sauter haar 5 minuten in boter op een matig vuur. Bewaar voor later.
  • Leg 16 vierkante stukjes deeg op je werkblad en zet er telkens in het midden een eetlepel ricottavulling op. Doe een eetlepel water in je ei en meng goed.
  • Gebruik een penseeltje om de randen van elke vierkant op 2 mm in te smeren met ei en maak ze dicht met de overige vierkante pastastukjes.
  • Kook de ravioli in een grote kookpan met kokend gezouten water gedurende 5 minuten.
  • Leg 4 warme ravioli op de borden, nappeer met de perensaus en garneer met gebakken peren en enkele druppels balsamico.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!