Recept – Casarecce al ragù
Aantal personen : 6
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 20min
Ingrediënten
- 700 g verse casarecce van Pasta della Mamma
- 60 g boter
- 100 g parmezaan
- 250 g rundvlees (onderrib)
- 250 g kalfsvlees (schouder)
- 100 g rauwe ham
- 100 g wortelen
- 100 g ui
- 100 g selderij stengel
- 1 eetlepel olijfolie
- 40 g boter
- 20 cl rode wijn
- 25 cl groentebouillon
- 400 g tomaten in blik
- 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 bouquet garni (tijm, rozemarijn, laurier)
- zout, peper
Bereiding
- Laat het eekhoorntjesbrood 30 minuten weken in een kom lauw water. Snijd de groenten, het vlees en de ham in kleine stukjes. Fruit ze 20 minuten in de olie en de boter.
- Wanneer het mengsel begint aan te bakken, blus je met de wijn en laat je even op een hoog vuur verdampen.
- Kruid met peper en zout, voeg het in stukjes gesneden eekhoorntjesbrood toe samen met zijn gefilterde weekwater, de warme bouillon en de bouquet garni.
- Dek af en laat 40 minuten sudderen. Halverwege de kooktijd de tomaten toevoegen.
- Kook de casarecce in een kookpan met kokend gezouten water gedurende 3 à 4 minuten zodra het water weer begint te koken. Giet ze daarna af.
- Zet ze meteen in een grote kom met de boter, giet de ragout erover en dien snel op met de geraspte parmezaan.
Suggestie
Als je weinig tijd hebt, kan je de groenten met een keukenrobot snijden en grof gehakt vlees gebruiken. Maar de saus is wel beter als de ingrediënten met een mes zijn fijngesneden.
Bron : Ma Little Italy Marabout