CONTACT

Recept – Girasoli gorgonzola-noten, Anjou duif en gebakken groentjes met braambessensap

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u30
Bereidingstijd : 30 min

Ingrediënten

  • 6 girasoli gorgonzola¬en Pasta della Mamma
  • 1 Anjou duif
  • 250 gr braambessen
  • 2 eetlepels Xeres
  • 20 cl kalfsjus
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • Een halve stengel selderij
  • 2 teentjes look
  • 2 kruidentuiltjes
  • 4 roze radijzen
  • ¾ roosjes van Romanesco (groene torentjesbloemkool)
  • 2 hazelnoten
  • 20 gr gorgonzola
  • Olijfolie
  • Eendenvet

Bereiding

  • Zet eerst en vooral 6 braambessen opzij voor de  garnering.
  • Leg de rest van de braambessen in een mengkom en dek ze hermetisch af met huishoudfolie.
  • Verwarm de braambessen 1u tot 1u30 au bain marie.
  • Snijd de bouten en de filets van de duif en bewaar ze koel.
  • Het karkas van de duif grof hakken en in een scheutje olijfolie aanbraden op een hoog vuur.
  • Snijd een sjalot, een wortel en een halve stengel selderij in brunoise. Voeg ze toe aan de stukken karkas.
  • Doe er ook een geplet teentje look bij, een kruidentuiltje  en de Xeres. Laat het vocht volledig  inkoken.
  • Voeg vervolgens de kalfsjus toe en laat 45 minuten  met deksel koken.
  • Passeer daarna alles door een puntzeef en laat tot de gewenste consistentie inkoken.
  • Neem de  braambessensap zonder de gekookte braambessen te pletten.
  • Kruid je bereiding  bij en doe er de helft van de braambessensap bij.
  • Konfijt de duivenboutjes door ze in het eendenvet te dompelen met een geplet teentje look en een kruidentuiltje.
  • Zodra ze gaar zijn, laat je ze afdruipen.
  • Schil een sjalot en snijd die in twee. Maak ook de radijzen schoon en snijd ze in twee.
  • Bak de groentjes in een beetje boter. Wanneer ze halfgaar zijn, voeg je de rest van het braambessensap toe en glaceer je ze tot ze gaar zijn.
  • Kook de roosjes van de Romanesco bloemkool à l’anglaise en snijd mooie stukjes uit.
  • Kook de ravioli al dente. Giet ze af en kruid ze met zout, peper en olijfolie.
  • Bak de duivenfilets in een beetje vetstof.
  • Wanneer ze gaar zijn, doe je de boutjes erbij om ze te kleuren en op te warmen.
  • Dresseer de ravioli, de in de helft gesneden duivenfilet en de duivenbout.
  • Doe er de groentjes bij die met braambessensap werden geglaceerd, de Romanesco bloemkool en de rauwe braambessen.
  • Doe er tot slot wat duivenjus bij, enkele stukjes hazelnoot en kleine stukjes verse gorgonzola.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!