Soep met eierpasta en kabeljouw
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :30min
Kooktijd :
Ingrediënten
- 15 g gedroogde Shiitake paddenstoelen
- 3 kleine uien
- 50 g sojascheuten
- 150 g kabeljouwfilet
- 1 eetlepel rijstazijn
- Zout, witte peper
- 1 l groentebouillon
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel gemalen gember
- 60 g Chinese instant eierpasta (winkel met Aziatische specialiteiten)
Bereiding
- Shiitake paddenstoelen met kokend water bedekken en 10 à 15 minuten laten weken. Was ondertussen de uien en snijd ze in ringen.
- Spoel de sojascheuten onder koud water in een vergiet.
- Snijd de kabeljouwfilet in stukjes. Besprenkel met enkele druppels rijstazijn, kruid met peper en zout. Giet de paddenstoelen af en snijd ze in schijfjes.
- Laat de bouillon koken, kruid met een scheutje sojasaus en gember. Kook er de groente in gedurende 5 minuten. Voeg de vis en de pasta toe en laat nog 3 minuten verder koken.
Bron : Pâtes exquises