CONTACT

Tagliatelle met paddenstoelen

Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :45min
Kooktijd : 30min

Ingrediënten

  • 700 g verse tagliatelle
  • 60 g boter
  • 60 g parmezaan
  • 1 kg bospaddenstoelen (eekhoorntjesbrood, hanenkam, doodstrompet)
  • 3 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 klontjes boter
  • 1 bussel peterselie
  • 60 g boter
  • Zout, peper

Bereiding

  • Maak de paddenstoelen schoon door het zand af te krabben met een mes. Spoel ze twee maal in proper water door ze meteen weer uit te halen en droog ze. Snijd de grootsten in twee of in drie.
  • Verwarm in een antikleefpan 1 eetlepel olie en 1 klontje boter met 1 volledig lookteentje.
  • Doe het eekhoorntjesbrood erbij en laat ze op een hoog vuur bakken zonder om te roeren opdat ze hun vocht afgeven. Kruid met peper en zout, voeg wat gehakte peterselie toe en laat nog 3 minuten bakken op een zacht vuur.
  • Zet het eekhoorntjesbrood in een slakom (gooi de look weg). Doe hetzelfde met de hanenkammen en de doodstrompetten. Meng de paddenstoelen met de rest van de peterselie. Houd alles warm.
  • Kook de tagliatelle in een grote hoeveelheid kokend gezouten water. Giet ze af en zet ze weer in de kookpan. Doe de boter erbij samen met de helft van de parmezaan en de paddenstoelen.
  • Meng alles. Dien in warme borden op met de rest van de parmezaan.

Suggesties

Maak dit recept in de herfst klaar met bospaddenstoelen. Gebruik anders gedroogde paddenstoelen gemengd met verse champignons. Filter het weekwater en giet het in de saus. Laat langer koken zodat het vocht verdampt.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!