Tagliatelle met Sint-jacobsnootjes en roze garnalen met curry
Aantal personnen : 6
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 35min
Ingrediënten
- 940 g verse tagliatelle
- 18 kleine Sint-jacobsnootjes
- 400 g gebakken roze garnalen
- 6 middelgrote tomaten
- 30 cl room
- 15 cl witte vermout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- 1/2 koffielepel curry
- Zout en peper van de molen
Bereiding
- Pel de roze garnalen maar bewaar de staart. Houd ze koel. Was de tomaten en snijd het hoedje van elke tomaat.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote antikleefpan. Leg er de tomaten aan de zijde waar ze gesneden werden en laat ze enkele minuten konfijten op een zacht uur; draai ze daarna om.
- Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat vervolgens nog ongeveer 10 minuten afgedekt verder bakken.
- Haal de tomaten uit de pan en houd ze warm.
- Giet de vermout in de pan en laat koken. Voeg de curry en de room toe, meng goed en laat enkele minuten sudderen.
- Kruid eventueel bij en bewaar voor later.
- Kook de pasta in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
- Braad de Sint-jacobsnootjes aan in een sauteerpan met 1 eetlepel olijfolie gedurende 1 à 2 minuten. Kruid met peper en zout en bewaar ze voor later.
- Verwarm de saus op een zacht vuur 30 seconden voor het het einde van de kooktijd van de pasta en voeg de garnalen dan toe. Giet de pasta af, zet hem over in de pan, doe de Sint-jacobsnootjes erbij en meng alles.
- Verdeel de pasta over de borden en schik er de gekonfijte tomaten. Dien onmiddellijk op.
Bron : Gael