CONTACT

Tagliolini met rucola

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 25min

Ingrediënten

  • 600 g verse tagliolini
  • 400 g rughetta (rucola, beter indien het de wilde vorm is)
  • 400 g rijpe tomaten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 30 g geraspte pecorino of parmezaan
  • 2 teentjes look
  • 5 cl olijfolie
  • 1 peperoncino (zachte peper)
  • Zout en peper van de molen

Bereiding

  • Verhit in een steelpannetje 3 eetlepels olijfolie, doe er de in plakjes gesneden look bij, 1 eetlepel gehakte peterselie, de ontvelde en gezeefde tomaten.
  • Kruid met zout en voeg de vers gehakte peperoncino toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten indikken.
  • Was de rucola en blancheer haar in een grote hoeveelheid gezouten water.
  • Kook de pasta al dente in een ruime kookpan met kokend licht gezouten water en voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de rucola toe.
  • Giet alles af op het einde van de kooktijd
  • Nappeer de verwarmde borden met saus, schik er de pasta en bestrooi met geraspte pecorino of parmezaan en met de resterende peterselie.
  • Giet er wat saus over en een scheutje resterende olijfolie.

Bron : Zecca

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!