Tagliolini met rucola
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :20min
Kooktijd : 25min
Ingrediënten
- 600 g verse tagliolini
- 400 g rughetta (rucola, beter indien het de wilde vorm is)
- 400 g rijpe tomaten
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 30 g geraspte pecorino of parmezaan
- 2 teentjes look
- 5 cl olijfolie
- 1 peperoncino (zachte peper)
- Zout en peper van de molen
Bereiding
- Verhit in een steelpannetje 3 eetlepels olijfolie, doe er de in plakjes gesneden look bij, 1 eetlepel gehakte peterselie, de ontvelde en gezeefde tomaten.
- Kruid met zout en voeg de vers gehakte peperoncino toe. Laat de saus ongeveer 15 minuten indikken.
- Was de rucola en blancheer haar in een grote hoeveelheid gezouten water.
- Kook de pasta al dente in een ruime kookpan met kokend licht gezouten water en voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de rucola toe.
- Giet alles af op het einde van de kooktijd
- Nappeer de verwarmde borden met saus, schik er de pasta en bestrooi met geraspte pecorino of parmezaan en met de resterende peterselie.
- Giet er wat saus over en een scheutje resterende olijfolie.
Bron : Zecca