Tartaar van torciglioni tricolore met lentegroentjes
In de lente inspireert de tartaar ons. En waarom ook niet een tartaar van pasta ?
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 300 g verse torciglioni tricolore Pasta della Mamma
- 4 grote snijbietbladen
- de witte bladstelen van de snijbiet
- 2 eigelen
- 1 eetlepel Savora mosterd
- 2 eetlepels fijngesneden sjalot
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- Notenolie
- Fleur de sel
Bereiding
- Kook de torciglioni al dente in kokend gezouten water.
- Spoel de pasta niet na het koken maar laat hem gewoon afkoelen.
- Blancheer de 4 grote snijbietbladen.
- Leg ze daarna in ijskoud water en bewaar ze voor later.
- Kruid de pasta als een rundertartaar : voeg de eigelen toe, de mosterd, de fijngesneden sjalot, de fijngesneden bieslook, de olijfolie, peper, zout, de kappertjes en de fijngehakte witte bladstelen van de snijbiet.
- Dresseer de pasta tartaar in een dresseerring.
- Snijd de (groene) snijbietbladen en leg ze in dezelfde dresseerring, maak ze glanzend met de notenolie en kruid met fleur de sel.
- Speel met seizoensgoenten, texturen, gekookt, rauw, gemarineerd of tafelzuur. Leg ze op het snijbietblad.
- Voeg iets knapperigs toe met enkele stukjes droge vruchten en een tuile van inktvisinkt.
Bron : Pasta della Mamma