CONTACT

Tartaar van torciglioni tricolore met lentegroentjes

In de lente inspireert de tartaar ons. En waarom ook niet een tartaar van pasta ?

Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 25 min

Ingrediënten

  • 300 g verse torciglioni tricolore Pasta della Mamma
  • 4 grote snijbietbladen
  • de witte bladstelen van de snijbiet
  • 2 eigelen
  • 1 eetlepel Savora mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden sjalot
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Notenolie
  • Fleur de sel

Bereiding

  • Kook de torciglioni al dente in kokend gezouten water.
  • Spoel de pasta niet na het koken maar laat hem gewoon afkoelen.
  • Blancheer de 4 grote snijbietbladen.
  • Leg ze daarna in ijskoud water en bewaar ze voor later.
  • Kruid de pasta als een rundertartaar : voeg de eigelen toe, de mosterd, de fijngesneden sjalot, de fijngesneden bieslook, de olijfolie, peper, zout, de kappertjes en de fijngehakte witte bladstelen van de snijbiet.
  • Dresseer de pasta tartaar in een dresseerring.
  • Snijd de (groene) snijbietbladen en leg ze in dezelfde dresseerring, maak ze glanzend met de notenolie en kruid met fleur de sel.
  • Speel met seizoensgoenten, texturen, gekookt, rauw, gemarineerd of tafelzuur. Leg ze op het snijbietblad.
  • Voeg iets knapperigs toe met enkele stukjes droge vruchten en een tuile van inktvisinkt.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!