Trivelli met asperges
Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :35min
Kooktijd : 15min
Ingrediënten
- 500 g verse trivelli van Pasta della Mamma
- Zeezout
- 700 g groene asperges
- 250 g bloemkool
- 2 koffielepels citroensap
- 2 kleine uien
- Zwarte peper
- 1 snufje foelie
- 3 eigelen
- 50 g room
- 50 ml melk
- 2 eetlepels vers geraspte parmezaan
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1 ovenschaal
- Olijfolie voor de schotel
Bereiding
- Breng gezouten water aan de kook in drie kookpannen. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de groenten. Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Snijd de roosjes van de bloemkool los.
- Kook de pasta in kokend gezouten water tot hij al dente is. Kook de asperges 6 minuten in de tweede kookpan met de citroensap en de bloemkool 4 à 6 minuten in de derde kookpan.
- Maak ondertussen de kleine ajuinen schoon. Snijd ze in de richting van de lengte in de helft en daarna in fijne ringen.
- Giet de pasta af, alsook de asperges en de bloemkool en meng ze met de uien. Kruid met peper, zout en foelie.
- Klop de eigelen, de room en de melk. Kruid met peper en zout. Nappeer de pasta en de groenten met deze saus. Schenk het geheel in een ovenschaal die op voorhand werd ingevet met een lepel olijfolie.
- Bestrooi met parmezaan, paneermeel en peterselie. Gratineer 15 minuten in de oven (in het midden, heteluchtoven op 150°C).
Suggesties
Je kan de bloemkool vervangen door bindsla (Romeinse sla) of broccoli en de groene asperges door witte asperges.
Bron : Pâtes exquises