CONTACT

Vegetarische pasta gratin

Aantal personnen : 4
Bereidingstijd :1u15
Kooktijd : 40min

Ingrediënten

  • Zeezout
  • 390 g macaroni van soja
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 kleine bol venkel
  • 200 g champignons
  • 400 g rijpe trostomaten
  • 100 g wortelen
  • 300 g doperwten (ongeveer 600 g niet gepeuld)
  • 3 1/2 eetlepels olijfolie van koude persing (+ olie voor de ovenschaal)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 koffielepels fijngehakte rozemarijn
  • Zwarte peper
  • 375 ml melk
  • 50 g speltbloem
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 ovenschaal

Bereiding

  • Kook de pasta in kokend gezouten water tot hij al dente is. Giet af, spoel onder koud water en giet weer af.
  • Hak ondertussen de ui en de look fijn. Was de groenten. Snijd de stengels van de venkel af. Snijd de bol en de champignons in kleine stukjes.
  • Haal het binnenste uit de tomaten, snijd ze in stukjes en stamp ze fijn. Rasp de wortelen grof.
  • Warm 1 eetlepel olijfolie op in een pan op een matig vuur. Laat er de ui en de look in zweten gedurende 1 minuut. Doe er de venkel, de erwten, de champignons en de geraspte wortelen bij en fruit ze gedurende 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaten en de kruiden toe. Goed kruiden met peper en zout. Dek af en laat 10 minuten koken op een matig vuur.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de melk koken. Meng speltbloem met 5 à 6 eetlepels water en voeg toe aan de melk. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Laat 5 minuten al roerend koken.
  • Haal de bechamelsaus van het vuur. Klop de eieren en doe ze in de saus.
  • Smeer de ovenschaal met een eetlepel olie in en bedek met een laagje bechamelsaus. Zet vervolgens de helft van de macaroni erbij en bestrooi met 2 eetlepels parmezaan. Bedek daarna met de groenten en de rest van de macaroni.
  • Meng de resterende bechamelsaus met 2 eetlepels parmezaan en giet over de gratin. Bestrooi met de rest van de parmezaan en besprenkel met een scheutje olijfolie. Laat 40 minuten in de oven bakken (in het midden, heteluchtoven op 200°C)

Suggesties

Om te variëren kan deze gratin met andere groentesoorten gemaakt worden. Vervang bijvoorbeeld de venkel en de erwten door 200 g courgettes en 200 g aubergines. En gebruik 100 g champignons ipv 200.

Bron : Pâtes exquises

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!