Recept – Aardbeiensalade in een mandje van linguine
Aantal personen : 2
Kooktijd : 30 min
Bereidingstijd : 30 min
Ingrediënten
- 100 gr verse linguine Pasta della Mamma
- Frituurolie
- 2 dl room
- 2 dl aarbeiencoulis
- 50 gr bloemsuiker
- 2 gele citroenen
- 150 gr aardbeien
- 1 scheutje olijfolie
- Fleur de sel
- Espelette peper
- 2 eetlepels fijngesneden munt
- 100 ml water
- 50 gr suiker
- 8 gr agar agar
- Groene Shiso
Bereiding
- Maak een citroengel door het water op te warmen met de suiker en ¾ sap van de gele citroenen.
- Voeg de agar agar toe wanneer het mengsel warm is en mix het geheel.
- Laat enkele seconden koken en mix opnieuw. Giet de bereiding in een schaal en bewaar dit in de koelkast.
- Kook de linguine al dente in gesuikerd water. Giet af en droog ze.
- Vorm « korfjes » linguine met behulp van twee schuimspanen door een ongelijkmatige laag pasta aan te drukken tussen de twee schuimspanen.
- Houd de vorm aan met behulp van de schuimspanen en dompel het in de frituurolie op 160°C totdat de pasta goudbruin en krokant is.
- Laat uitlekken en bestrooi met bloemsuiker. Bewaar voor later.
- Was en ontsteel de aardbeien. Meng ze met een scheutje olijfolie, een snufje fleur de sel, een snufje Espelette peper en een beetje bloemsuiker.
- Voeg de verse munt erbij en bewaar koel.
- Maak vervolgens een aardbeienespuma klaar door de aardbeiencoulis te mengen met de room en de rest van de bloemsuiker.
- Haal het geheel door een zeef en giet het in een sifon met twee gaspatronen. Bewaar dit koel.
- Haal de gelei uit de koelkast en mix hem met een blender.
- Voeg een scheutje olijfolie toe voor een glad en smeuïg mengsel. Giet dit in een kannetje en bewaar koel.
- Wanneer alle voorbereidingen klaar zijn, schik je een beetje aardbeiensalade in het korfje van linguine. Voeg enkele stipjes citroengel toe en enkele blaadjes groene shiso.
- Beëindig met de aardbeiensespuma d.m.v. de sifon en dien op.
Suggestie
Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.
Bron : Pasta della Mamma