CONTACT

Recept – Fagottini met prosciutto, kippenbouillon en crostini

Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 20 min

Ingrediënten

  • 15 fagottini met prosciutto Pasta della Mamma
  • 4 groene asperges
  • 2 witte asperges
  • 2 eetlepels verse erwtjes
  • 2 fijne schijfjes prosciutto
  • 2 dunne sneetjes traditionele stokbrood
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 zakje kippenbouillon voor infusie
  • Enkele agastache blaadjes
  • Olijfolie
  • Hazelnotenolie

Bereiding

  • Laat eerst 250 cl water koken en dompel er het bouillonzakje in. Zet het vuur daarna lager.
  • Laat 10 minuten sudderen. Zet dan het vuur af.
  • Laat nog 30 minuten intrekken. Haal dan het zakje eruit en houd de bouillon warm.
  • Bak de sneetjes brood in een warme pan met een goede scheut olijfolie. Laat ze 1 à 2 minuten bakken aan elke zijde en laat ze daarna uitlekken.
  • Het brood moet goudbruin en knapperig zijn. Bewaar voor later.
  • Maak de groene en witte asperges schoon. Blancheer nadien de asperges en de erwtjes in kokend gezouten water. Bewaar voor later.
  • Kruid de mascarpone met een scheutje hazelnotenolie, zout en Espelette peper.
  • Leg enkele quenelles van mascarpone op het geroosterde brood, doe er enkele plakjes hesp bij en wat agastache blaadjes.
  • Kook de fagottini al dente.
  • Snijd de asperges in afgeschuinde stukken en leg ze samen met de fagottini en de erwtjes in een kom.
  • Giet er wat bouillon over en dien op met de toast van mascarpone en hesp.

Suggestie

Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!