Recept – Fagottini met prosciutto, kippenbouillon en crostini
Aantal personen : 2
Kooktijd : 1u
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 15 fagottini met prosciutto Pasta della Mamma
- 4 groene asperges
- 2 witte asperges
- 2 eetlepels verse erwtjes
- 2 fijne schijfjes prosciutto
- 2 dunne sneetjes traditionele stokbrood
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels mascarpone
- 1 zakje kippenbouillon voor infusie
- Enkele agastache blaadjes
- Olijfolie
- Hazelnotenolie
Bereiding
- Laat eerst 250 cl water koken en dompel er het bouillonzakje in. Zet het vuur daarna lager.
- Laat 10 minuten sudderen. Zet dan het vuur af.
- Laat nog 30 minuten intrekken. Haal dan het zakje eruit en houd de bouillon warm.
- Bak de sneetjes brood in een warme pan met een goede scheut olijfolie. Laat ze 1 à 2 minuten bakken aan elke zijde en laat ze daarna uitlekken.
- Het brood moet goudbruin en knapperig zijn. Bewaar voor later.
- Maak de groene en witte asperges schoon. Blancheer nadien de asperges en de erwtjes in kokend gezouten water. Bewaar voor later.
- Kruid de mascarpone met een scheutje hazelnotenolie, zout en Espelette peper.
- Leg enkele quenelles van mascarpone op het geroosterde brood, doe er enkele plakjes hesp bij en wat agastache blaadjes.
- Kook de fagottini al dente.
- Snijd de asperges in afgeschuinde stukken en leg ze samen met de fagottini en de erwtjes in een kom.
- Giet er wat bouillon over en dien op met de toast van mascarpone en hesp.
Suggestie
Werk af met een quenelle van groene pesto en een snufje Espelette peper.
Bron : Pasta della Mamma