Recept – Piemontese salade van torciglioni tricolore
Aantal personen : 2
Kooktijd : 8 min
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 200 gr verse torciglioni tricolore Pasta della Mamma
- 3 schijfjes beenham
- 3 grote zoetzure augurken en hun sap
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- 1 eiwit
- 60 gr druivenpitolie
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 2 eetlepels lookpuree
Bereiding
- Kook de torciglioni al dente. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd 2 schijfjes ham en 2 augurken in blokjes van ½ cm.
- Meng ze met de pasta en voeg de bieslook toe.
- Mix het eiwit met de citroensap en de druivenpitolie en kruid.
- Verdeel het mengsel in 2 kommen.
- Doe eerst het sap van de augurken in één van de twee kommen en kruid de pastasalade met deze vinaigrette.
- Voeg daarna de lookpuree toe in de andere kom.
- Snijd dunne plakjes augurk en ham en rol ze op.
- Snijd de rode ui in fijne schijfjes.
- Dresseer de pastasalade in een kom.
- Doe er de schijfjes rode ui bij, alsook de hamrolletjes en de rolletjes augurk.
- Voeg tot slot enkele stipjes lookmayonaise toe en dien op.
Bron : Pasta della Mamma