Recept – Tagliolini met gebakken spruitjes en gegrilde tofu
Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 25 min
Ingrediënten
- 200 gr verse Tagliolini Pasta della Mamma
- 10 Brusselse spruitjes
- 100 gr tofu
- 2 eetlepels mosterd
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- 1 bouquet garni (kruidentuiltje)
- 10 cl room
- 5 cl witte wijn
- Jonge blaadjes zuring
- Olijfolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Verwijder het onderste harde deel van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd ze dan in twee.
- Leg de spruitjes in een ovenschotel, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met wat zout.
- Laat ze 20 minuten in de oven bakken.
- Bak in een antikleefpan met een scheutje olijfolie de tofu blokjes goudbruin.
- Laat ze uitlekken zodra ze mooi gekleurd zijn, kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
- Versnipper vervolgens de sjalot en laat aanzweten in een scheutje olijfolie.
- Blus met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje en de ongepelde look toe. Laat volledig inkoken.
- Doe de room erbij en laat tot een dikke saus inkoken.
- Haal van het vuur af, voeg de mosterd toe, breng op smaak en houd de saus warm.
- Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
- Giet de pasta af en meng hem in de mosterdsaus.
- Schik het geheel op een bord en voeg de tofu blokjes toe, alsook de gebakken spruitjes en de jonge blaadjes zuring. Dien op.
Bron : Pasta della Mamma