CONTACT

Recept – Tagliolini met gebakken spruitjes en gegrilde tofu

Aantal personen : 2
Kooktijd : 20 min
Bereidingstijd : 25 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse Tagliolini Pasta della Mamma
  • 10 Brusselse spruitjes
  • 100 gr tofu
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 bouquet garni (kruidentuiltje)
  • 10 cl room
  • 5 cl witte wijn
  • Jonge blaadjes zuring
  • Olijfolie

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Verwijder het onderste harde deel van de spruitjes en haal de buitenste blaadjes eraf. Snijd ze dan in twee.
  • Leg de spruitjes in een ovenschotel, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met wat zout.
  • Laat ze 20 minuten in de oven bakken.
  • Bak in een antikleefpan met een scheutje olijfolie de tofu blokjes goudbruin.
  • Laat ze uitlekken zodra ze mooi gekleurd zijn, kruid ze met peper en zout en houd ze warm.
  • Versnipper vervolgens de sjalot en laat aanzweten in een scheutje olijfolie.
  • Blus met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje en de ongepelde look toe. Laat volledig inkoken.
  • Doe de room erbij en laat tot een dikke saus inkoken.
  • Haal van het vuur af, voeg de mosterd toe, breng op smaak en houd de saus warm.
  • Kook de pasta al dente in kokend gezouten water.
  • Giet de pasta af en meng hem in de mosterdsaus.
  • Schik het geheel op een bord en voeg de tofu blokjes toe, alsook de gebakken spruitjes en de jonge blaadjes zuring. Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!