Recept – Verse pappardelle met stoofvlees van varkenswangen
Aantal personen : 2
Kooktijd : 3u
Bereidingstijd : 20 min
Ingrediënten
- 200 gr verse pappardelle Pasta della Mamma
- 6 Iberische varkenswangen
- 2 eetlepels gerookte spek
- 50 cl Bourgogne des Flandres (bruin bier)
- 1 l gevogelte fond
- 2 sjalotten
- 1 wortel
- ½ selderijstengel
- 1 takje tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 teentjes look, ongepeld
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel cassonade
Bereiding
- Bak de varkenswangetjes en de gerookte spek mooi goudbruin in een stoofpan.
- Was de aromatische garnituur en voeg deze grofgesneden toe aan de varkenswangen.
- Laat enkele minuten aanzweten, doe daarna de suiker en bloem erbij.
- Rooster de bloem enkele seconden en blus dan met de Bourgogne des Flandres.
- Laat bijna volledig inkoken. Voeg dan de gevogelte fond toe en laat 2 à 3 uren met deksel zachtjes koken.
- Haal het deksel af na de kooktijd en laat de saus indikken. Bewaar daarna warm voor later.
- Kook de pappardelle al dente en kruid ze.
- Doe een beetje boter in een pan en meng de pasta erin. Doe dan enkele eetlepels saus van de stoverij erbij.
- Meng de pasta goed door dit sausje.
- Schik de pasta in een bord, doe er enkele varkenswangetjes bij en schenk de saus over het geheel.
- Voeg ten slotte enkele takjes kervel, peterselie of bieslook toe.
- Dien op.
Bron : Pasta della Mamma