CONTACT

Recept – Verse pappardelle met stoofvlees van varkenswangen

Aantal personen : 2
Kooktijd : 3u
Bereidingstijd : 20 min

Ingrediënten

  • 200 gr verse pappardelle Pasta della Mamma
  • 6 Iberische varkenswangen
  • 2 eetlepels gerookte spek
  • 50 cl Bourgogne des Flandres (bruin bier)
  • 1 l gevogelte fond
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • ½ selderijstengel
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 teentjes look, ongepeld
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel cassonade

Bereiding

  • Bak de varkenswangetjes en de gerookte spek mooi goudbruin in een stoofpan.
  • Was de aromatische garnituur en voeg deze grofgesneden toe aan de varkenswangen.
  • Laat enkele minuten aanzweten, doe daarna de suiker en bloem erbij.
  • Rooster de bloem enkele seconden en blus dan met de Bourgogne des Flandres.
  • Laat bijna volledig inkoken. Voeg dan de gevogelte fond toe en laat 2 à 3 uren met deksel zachtjes koken.
  • Haal het deksel af na de kooktijd en laat de saus indikken. Bewaar daarna warm voor later.
  • Kook de pappardelle al dente en kruid ze.
  • Doe een beetje boter in een pan en meng de pasta erin. Doe dan enkele eetlepels saus van de stoverij erbij.
  • Meng de pasta goed door dit sausje.
  • Schik de pasta in een bord, doe er enkele varkenswangetjes bij en schenk de saus over het geheel.
  • Voeg ten slotte enkele takjes kervel, peterselie of bieslook toe.
  • Dien op.

Bron : Pasta della Mamma

WILT U IN CONTACT BLIJVEN MET PASTA DELLA MAMMA ?

Pasta della Mamma ontwikkelt voortdurend nieuwe producten die u kunnen interesseren. Volg ons op de sociale netwerken of via onze nieuwsbrief!